söndag 25 oktober 2020

Solgläntans kattpensionat

Lokaltidningen
Nr 47, 1995
 

(VALLENTUNA)
- Var finns matte?
Det undrar kattungarna Jerry, Lisa och Putte som för några veckor sedan lämnades in till Solgläntans katt- och smådjurspensionat.
- Om ingen förbarmar sig över katterna så måste de avlivas, säger Lena Larsson som driver pensionatet vid Grävelsta.


Det var den 15 september som Lena Larsson blev uppringd av en kvinna vid namn Maria. Hon skulle flytta och ville lämna in sin katt Pricken medan hon gjorde sig hemmastadd i sitt nya hem.

Misstänksam
- Vi gjorde upp att hon skulle komma nästa dag klockan ett, säger Lena Larsson. När hon väl anlände med sin vuxna dotter var hon kraftigt försenad och hade tre katter med sig i stället för en. Pricken hade sprungit bort, sa hon.

Lena Larsson kände sig misstänksam men tog emot katterna. Kvinnan, som gång på gång tog adjö av sinadjur, undertecknade en förbindelse om att betala 45 kronor per katt och dygn.
- Hon skulle hämta dem efter en vecka, säger Lena Larsson. Men tiden gick och kvinnan har inte hörts av. Det är fräckt mot mig men ännu värre mot katterna.

Hemligt nummer
De tre katterna som är halvårsgamla undrar vart matte har tagit vägen. Det gör även Lena Larsson. Särskilt som räkningen uppgår till omkring 7000 kronor vid det här laget.
- Jag fick hennes telefonnummer men hon sa att apparaten var avstängd på grund av flytten. En kontroll med televerket visade att numret var hemligt och att abonnemanget hade upphört sedan televerket stängt av telefonen.

Lena Larsson vände sig till polisen som via folkbokföringen hittade en person vid namn Maria och det efternamn som kvinnan uppgivit. Huruvida hon är identisk med den som lämnade kattungarna hos Lena Larsson är svårt att veta.

- Jag funderar på att åka dit, säger Lena Larsson som beskriver kattungarna som söta, rara och välskötta. Om inte ägaren ger sig till känna är hon beredd att överlåta dem till någon djurvän för en symbolisk hundralapp. Kvinna kommer, oavsett hur det går med katterna, ovillkorligen att krävas på pensionatskostnaden.
 
Vill du ha dem?
Den som är intresserad av att ta hand om kattungarna – om ägaren inte dyker upp – kan höra av sig till Solgläntans katt- och smådjurspensionat på telefon 510 235 13.
Monica Antonsson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar